Collectieve aankoop van zonnepanelen succesvol afgerond!

Met trots delen we hierbij dat de collectieve inkoop van zonnepanelen succesvol is afgerond. Laurens van Hoorn en John Groot namens Trevian Collectief en Rens Smal van Enerzien hebben het inkoopproces begeleid. Woningcorporaties Wetland Wonen, Woningstichting Samenwerking, Beveland Wonen, Welwonen: voor wonen én welzijn! en Elan Wonen zijn de deelnemende corporaties die zich hebben aangesloten bij het collectief.

Ecorus verzorgt de service voor het collectief en is de full-service leverancier die de gehele dienstverlening op zich neemt: werving, installatie, monitoring en onderhoud van zonnepanelen op zowel eengezinswoningen als gestapelde bouw. Ecorus is inmiddels gestart met de voorbereidingen van de werkzaamheden en in september worden de eerste woningen voorzien van PV-panelen. Naar verwachting zullen in 2024 ongeveer 2.500 woningen voorzien zijn van zonnepanelen.

Het was een intensief, maar succesvol proces en we willen de leden van de werkgroep Danielle van Houwelingen, Hanno Schenk, Jochem Deen en Henk Visscher bedanken voor hun waardevolle bijdrage en vertrouwen in het gezamenlijke inkoopproces.

Welwonen en Elan Wonen zijn de corporaties die zich onlangs bij het collectief hebben aangesloten. Bedankt Maartje van der Velde en Stef Bais voor jullie doortastendheid en vertrouwen.

Ook op zoek om ambities op het gebied van zonnepanelen te realiseren of te versnellen? Goed nieuws! Alle woningcorporaties kunnen zich aansluiten bij het afgesloten contract. Wil je meer weten? Neem dan contact op met John Groot (06-27623911) of Rens Smal (06-12112043) en ontdek hoe ook jouw woningcorporatie kan profiteren van deze duurzame oplossing. Samen zetten we stappen naar een duurzamere toekomst!

Ja, ik wil samen verduurzamen

Werkt u bij een woningcorporatie en wilt u samen met ons verduurzamen? Wij gaan graag samen met u in gesprek.

Bedankt voor het invullen van ons contactformulier.
We nemen zo snel mogeijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de status bijhouden van mijn aanvraag? 

Via ons huurdersportaal kunt u bijhouden wat de status is van uw aanvraag.

Moet ik de zonnepanelen aanmelden bij mijn energieleverancier of netwerkbeheerder?

Nee, Ecorus Home meldt de zonnepanelen voor u aan bij uw netbeheerder via www.energieleveren.nl. Uw energieleverancier krijgt hiervan een bericht.

Wat moet ik doen bij een storing?

Als uw zonnepanelen geen zonne-energie meer opwekken, kan het zijn dat de aardlekschakelaar niet omhoog staat. Deze kunt u zelf eenvoudig omhoog zetten.

Staat uw aardlekschakelaar omhoog en werken uw zonnepanelen niet? Dan vragen wij u contact op te nemen met ons.

Hoe weet ik dat mijn zonnepanelen zo goed mogelijk werken? 

Via Eleena kunt u de opbrengst van de zonnepanelen bekijken. Dat kan via de website of via de app op uw mobiele telefoon of tablet. Ook kunt u op de Eleena via een display de prestaties van de installatie aflezen. U ziet onder meer hoeveel de zonnepanelen dagelijks opbrengen en hoeveel de zonnepanelen hebben opgebracht sinds het moment van plaatsing. De werking van de zonnepanelen wordt op afstand continugemeten en gecontroleerd door een automatisch monitoringsysteem. Als het systeem merkt dat uw zonnepanelen minder produceren dan verwacht, wordt automatisch een melding verstuurd naar de installateur. Deze neemt vervolgens contact met u op voor een servicebezoek.

* Bent u huurder van Staedion of Rochdale? Dan heeft u geen Eleena. Huurders van Staedion hebben een Staedion Xemex meter en huurders van Rochdale hebben een Din-rail meter.