Huurder in het zonnetje

Richard en Thea de Boer wonen in een eengezinswoning via woningcorporatie
Rijswijk Wonen. Ze wonen hier al zo'n 30 jaar met veel plezier. Sinds februari dit jaar hebben ze 8 zonnepanelen op het dak.

"De besparingen waren voor ons de belangrijkste reden om mee te doen"

Nadat Richard en Thea de brief van Rijswijk Wonen & Ecorus hadden ontvangen, schreven ze zich meteen in. "Dat deden we gemakkelijk online," zegt Thea. Besparing op de energierekening was de belangrijkste reden om mee te doen. Vooral vanwege hun aquarium met tropische vissen en hoge watertemperatuur is dit een apparaat dat veel stroom verbruikt.

Ze besparen niet alleen op hun energierekening, maar vinden het ook leuk om op deze manier bij te dragen aan een beter milieu. Richard geeft ook aan dat de zonnepanelen de warmte op zolder tegenhouden. "In de zomer scheelt dat zo'n 1 tot 2 graden," zegt Richard.

"De installateurs werkten veilig"

Voorafgaand aan de installatie kwam de installateur langs om foto's te laten zien hoe het kabeltracé eruit zou zien. Op de dag van de installatie stelden de installateurs zich beleefd voor. "Ik heb heerlijke saucijzenbroodjes voor de mannen gehaald en een kop koffie voor ze gezet," zegt Thea met een glimlach. De installatie was binnen 4 uur klaar. De installatie verliep goed en de installateurs ruimden alles netjes op nadat ze klaar waren. Richard werkt zelf in de technische dienst. Veilig werken heeft de hoogste prioriteit. "Ik vind het goed om te zien dat de jongens veilig hebben gewerkt," zegt hij.

"Mijn vrouw waste vroeger pas na 23.00 uur. Nu doen we dat overdag als de zon schijnt."

Richard en Thea hebben een goede tip voor andere huurders met zonnepanelen: zet je wasmachine of vaatwasser overdag aan als de zon schijnt. Vroeger deden ze dat alleen na 23.00 uur, maar nu doen ze het overdag als de zon schijnt.

Ja, ik wil samen verduurzamen

Werkt u bij een woningcorporatie en wilt u samen met ons verduurzamen? Wij gaan graag samen met u in gesprek.

Bedankt voor het invullen van ons contactformulier.
We nemen zo snel mogeijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de status bijhouden van mijn aanvraag? 

Via ons huurdersportaal kunt u bijhouden wat de status is van uw aanvraag.

Moet ik de zonnepanelen aanmelden bij mijn energieleverancier of netwerkbeheerder?

Nee, Ecorus Home meldt de zonnepanelen voor u aan bij uw netbeheerder via www.energieleveren.nl. Uw energieleverancier krijgt hiervan een bericht.

Wat moet ik doen bij een storing?

Als uw zonnepanelen geen zonne-energie meer opwekken, kan het zijn dat de aardlekschakelaar niet omhoog staat. Deze kunt u zelf eenvoudig omhoog zetten.

Staat uw aardlekschakelaar omhoog en werken uw zonnepanelen niet? Dan vragen wij u contact op te nemen met ons.

Hoe weet ik dat mijn zonnepanelen zo goed mogelijk werken? 

Via Eleena kunt u de opbrengst van de zonnepanelen bekijken. Dat kan via de website of via de app op uw mobiele telefoon of tablet. Ook kunt u op de Eleena via een display de prestaties van de installatie aflezen. U ziet onder meer hoeveel de zonnepanelen dagelijks opbrengen en hoeveel de zonnepanelen hebben opgebracht sinds het moment van plaatsing. De werking van de zonnepanelen wordt op afstand continugemeten en gecontroleerd door een automatisch monitoringsysteem. Als het systeem merkt dat uw zonnepanelen minder produceren dan verwacht, wordt automatisch een melding verstuurd naar de installateur. Deze neemt vervolgens contact met u op voor een servicebezoek.

* Bent u huurder van Staedion of Rochdale? Dan heeft u geen Eleena. Huurders van Staedion hebben een Staedion Xemex meter en huurders van Rochdale hebben een Din-rail meter.