Recordaantal zonnepanelen geplaatst door Lefier en Ecorus

Door het plaatsen van zonnepanelen zoveel mogelijk per huizenblok, straat of zelfs wijk te bundelen kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Lefier biedt huurders de keuze of zij wel of niet mee willen doen met het zonnepanelenproject en welk aantal panelen zij willen. Vrijwel alle huurders maken gebruik van het aanbod: het wervingsteam van Ecorus heeft een deelnamepercentage van 83 procent weten te behalen. En na installatie is men erg tevreden over de zonnepanelen. Huurders beoordelen de installaties met gemiddeld het cijfer 8.

Trots op mooie mijlpaal

Emma Mijic, manager planmatig onderhoud van Lefier, is trots op de mijlpaal. “De energierekening is nog altijd hoog en veel van onze huurders zijn blij daarop te kunnen besparen met zonnepanelen op het dak. Sommige huurders vragen ons zelf om zo’n installatie, in andere gevallen bieden we het aan als we onderhoud aan de woning uitvoeren. Alleen dankzij zorgvuldige planning en een betrouwbare partner hebben we dit ongelofelijke aantal kunnen halen in 2023, een ervaring die we meenemen naar 2024 waarin we onverminderd doorgaan met het plaatsen van zonnestroominstallaties.”

Financieel voordeel voor 3.000 huurders

Ook directeur Sander van der Laan van Ecorus is blij met de samenwerking: “We zijn enorm trots op onze samenwerking en het recordaantal zonnepanelen dat we samen met Lefier hebben geplaatst. Drieduizend woningen voorzien van zonnepanelen in één jaar is een geweldige prestatie. Met deze mijlpaal hebben we heel veel huurders kunnen helpen met een financieel voordeel.” In 2024 gaan Ecorus en Lefier op volle kracht verder met het plaatsen van zonnestroominstallaties op huurwoningen.

Ja, ik wil samen verduurzamen

Werkt u bij een woningcorporatie en wilt u samen met ons verduurzamen? Wij gaan graag samen met u in gesprek.

Bedankt voor het invullen van ons contactformulier.
We nemen zo snel mogeijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de status bijhouden van mijn aanvraag? 

Via ons huurdersportaal kunt u bijhouden wat de status is van uw aanvraag.

Moet ik de zonnepanelen aanmelden bij mijn energieleverancier of netwerkbeheerder?

Nee, Ecorus Home meldt de zonnepanelen voor u aan bij uw netbeheerder via www.energieleveren.nl. Uw energieleverancier krijgt hiervan een bericht.

Wat moet ik doen bij een storing?

Als uw zonnepanelen geen zonne-energie meer opwekken, kan het zijn dat de aardlekschakelaar niet omhoog staat. Deze kunt u zelf eenvoudig omhoog zetten.

Staat uw aardlekschakelaar omhoog en werken uw zonnepanelen niet? Dan vragen wij u contact op te nemen met ons.

Hoe weet ik dat mijn zonnepanelen zo goed mogelijk werken? 

Via Eleena kunt u de opbrengst van de zonnepanelen bekijken. Dat kan via de website of via de app op uw mobiele telefoon of tablet. Ook kunt u op de Eleena via een display de prestaties van de installatie aflezen. U ziet onder meer hoeveel de zonnepanelen dagelijks opbrengen en hoeveel de zonnepanelen hebben opgebracht sinds het moment van plaatsing. De werking van de zonnepanelen wordt op afstand continugemeten en gecontroleerd door een automatisch monitoringsysteem. Als het systeem merkt dat uw zonnepanelen minder produceren dan verwacht, wordt automatisch een melding verstuurd naar de installateur. Deze neemt vervolgens contact met u op voor een servicebezoek.

* Bent u huurder van Staedion of Rochdale? Dan heeft u geen Eleena. Huurders van Staedion hebben een Staedion Xemex meter en huurders van Rochdale hebben een Din-rail meter.